Arata tot

CEAFĂ DE PORC CU GARNITURĂ DE CARTOFI

Ingrediente

  • 500 g ceafa de porc
  • cimbru verde
  • busuioc verde
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 2-3 linguri vin rosu sec
  • ulei de masline pentru uns
  • 6-8 cartofi
  • o legatura patrunjel
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 ardei copti

Mod preparare

  1. Se condimenteaza carnea cu sare, piper, cimbru si busuioc proaspat.
  2. Se mai stropesc bucatile de ceafa de porc cu putin ulei si vin si se acopera lasandu-se intr-un vas la macerat.
  3. In timpul acesta, se prepara garnitura.
  4. Se fierb cartofii, se curata de coaja dupa ce au fiert si s-au racit.
  5. Se taie cubulete cartofii, se trec prin putin unt cu sare, cat sa faca o crusta subtire si aurie.
  6. Se pun bucatile de carne pe gratar si dupa ce s-au patruns bine, se servesc cu garnitura de cartofi si salata de ardei.
  7. Se orneaza cu patrunjel.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook