Arata tot

CHIFTELUȚE ITALIENE

Ingrediente

500 g carne tocată
100 g miez de pâine
50 g parmezan ras
3 ouă
1/2 ceapă
3 căţei usturoi
5 linguri ulei
un litru suc de roşii
3 fire pătrunjel
un pic de nucşoară rasă
sare
piper
300 g spaghete
20 g parmezan ras

Mod de preparare

Carnea tocată pentru chiftele se amestecă cu miezul de pâine mărunţit. Se adaugă parmezanul, pătrunjelul, ouăle, sarea, piperul şi nucşoara. Se amestecă şi se lasă o oră la rece.

Pentru sos, usturoiul şi ceapa mărunţite se călesc în ulei şi, când ceapa a devenit transparentă, se toarnă sucul de roşii. Se lasă focul mic.

Se modelează 10 chiftele care se pun la fiert în sosul de roşii care clocoteşte. Se lasă 40 de minute, până ce sosul scade bine. Se servesc cu spaghete fierte şi parmezan ras sau puteti sa mancati chiftelutele cu sos si alta garnitura preferata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook