Arata tot

OUĂ BENEDICT

Ingrediente

oua,

sare

1 1/2 linguri zeama de lamaie

100 gr unt

3 linguri otet de vin

4 felii Canadian Bacon

7 oua

2 chifle albe pufoase 

un praf boia de ardei iute

Metoda de preparare

Pregateste apa in care vei face ochiuri romanesti, asa cum le spunem noi, adica oua in apa. Intr-o oala pune la fiet 2 litri de apa. Cand clocoteste pune 2 linguri de otet de vin.

Sparge fiecare ou intr-o cesca de cafea.

Taie fiecare chifla in doua felii si pune-le la prajit. Cand apa fierbe, redu intensitatea focului si invarte cu o lingura in ea astfel incat sa se formeze un vartej si lasa usor sa cada in apa un ou. Albusul se va intari si va lua o forma rotunda, asemanatoare unei galuste. Lasa-l sa fiarba in apa timp de 2-3 minute.

Repeta operatiunea cu fiecare ou in parte si scoate-le intr-o sita ca sa se scurga de apa in exces.

Unge fiecare felie rotunda de chifla cu o lingura de sos Hollandaise, pune o felie de Canadian Bacon si apoi un ou. Toarna deasupra inca o lingura de sos si presara patrunjel proaspat tocat. Serveste-le clade.

Sos Hollandaise:

Inclazeste untul intr-un recipient pana cand se topeste. Intr-un bol bate bine 3 galbenusuri cu zeama de lamaie, sare si boia de ardei. Adauga treptat untul topit si apoi apa. Pune amestecul intr-o tigaie si lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana cand sosul se ingroasa. Sosul poate fi folosit si pentru garnituri din legume sau peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook