Arata tot

SUPĂ DE PUI CU TĂIȚEI

Ingrediente:

  • 1.5 kg pui întreg
  • 2 cepe curăţate şi tăiate în patru
  • 6 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 6 boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 10-12 crenguţe de cimbru
  • 5 tulpini de pătrunjel
  • 2 ciuperci, feliate
  • 3 linguriţe de sare
  • 1 şi 1/2 ceaşcă morcov , curăţat şi tăiat în cubuleţe mici
  • 1 ceaşcă ţelină, tăiată în cuburi mici
  • 200gr. spaghete, rupte în jumătate

Mod de preparare:

1. Fierbeţi bine puiul împreună cu ceapa, usturoiul, piperul, frunzele de dafin, cimbrul, patrunjelul şi ciupercile.

2. Lăsaţi să se răcorescă bine apoi scoateţi carnea de pe oase.

3. Adăugaţi o linguriţă de sare în apa în care a fiert puiul şi fierbeţi timp de 10 minute.

4. Strecuraţi supa, spălaţi cratiţa şi turnaţi la loc supa.

5. Adăugați încă 2 lingurițe de sare, tăiţeii, morcovul și țelina. Fierbeţi până când pastele sunt al dente.

6. Adăugaţi carnea de pui tocată, condimentaţi după gust şi aveţi o supă de pui cu tăiţei delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook