Croque Madame cu Șuncă Praga și ou poșat
Rețeta de astăzi ne duce cu gândul la Paris, la începutul anilor 1900. O rețetă cu tradiție, un farmec aparte și un gust deosebit. Șunca Praga are un rol important aici.
Se pune la fiert cca 1L de apă. Într-un recipient se pune o bucată de folie Strech alimentară (tăiată pătrat 20x20cm) și picurați 3-4 stropi de ulei de măsline și un praf de sare.
Cu grijă se sparge oul în folia alimentară, se adună și se leagă cele 4 colțuri ale foliei până când se formează o pungă cu oul în interior.
Când apa atinge punctul de fierbere se pune „punga” și se prinde de oala cu apă cu un cârlig timp de 3-4 minute pentru a obține un ou poșat cu gălbenuș moale.
Cele 2 felii de pâine se pun la rumenit la toaster sau la cuptor. Când feliile sunt încă fierbinți se ung cu unt, se adaugă șunca Praga făcută rulouri și feliile de brânză topită sau cașcaval până se formează sandwich-ul. După 3-4 minute se scoate oul de la fiert, înlăturăm folia alimentară și îl punem peste sandwich.
Adăugăm un praf de sare și piper negru după gust.
Se servește ca atare!
Poftă bună!
Ingredients
Directions
Se pune la fiert cca 1L de apă. Într-un recipient se pune o bucată de folie Strech alimentară (tăiată pătrat 20x20cm) și picurați 3-4 stropi de ulei de măsline și un praf de sare.
Cu grijă se sparge oul în folia alimentară, se adună și se leagă cele 4 colțuri ale foliei până când se formează o pungă cu oul în interior.
Când apa atinge punctul de fierbere se pune „punga” și se prinde de oala cu apă cu un cârlig timp de 3-4 minute pentru a obține un ou poșat cu gălbenuș moale.
Cele 2 felii de pâine se pun la rumenit la toaster sau la cuptor. Când feliile sunt încă fierbinți se ung cu unt, se adaugă șunca Praga făcută rulouri și feliile de brânză topită sau cașcaval până se formează sandwich-ul. După 3-4 minute se scoate oul de la fiert, înlăturăm folia alimentară și îl punem peste sandwich.
Adăugăm un praf de sare și piper negru după gust.
Se servește ca atare!
Poftă bună!