Opțiuni de imprimare:

Chifteluțe Piept Pui cu ciuperci sote și zucchini

Portii:1 PortieTimp10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Chifteluțe Piept Pui de la Costache și sote de legume

 1 Casoletă e200 gr Chifteluțe Piept Pui Costache
 3 Ciuperci medii Pleurotus
 1 Zucchini
 1 Ceapă medie
 2 Căței de usturoi
 2 Fire de pătrunjel
 50 gr Unt
 100 gr Ulei de măsline
 20 gr Coniac
 Sare
 Piper
1

Se pregătesc legumele (ceapa, ciupercile , zucchini și usturoiul).
Ceapa se taie separat mărunt iar zucchini și ciupercile „cuburi” sau „julienne” după preferință. Tăierea legumelor în bucăți potrivite este și ea importantă.

2

Într-o tigaie wok încinsă se pune uleiul de măsline. Legumele se așează în tigaie în ordinea descrescătoare a timpilor de gătire. Ceapa se lasă la călit câteva minute până când se înmoaie apoi se adaugă pe rând ciupercile și zucchini. Sotarea legumelor se face la temperaturi înalte. Se amestecă timp de câteva minute până când legumele ajung să se rumenească și se adaugă piperul negru.

3

Când legumele sunt aproape de final se înnobilează cu 50 gr de unt, se parfumează cu „cățeii” de usturoi și coniacul.
Sarea se pune doar la final pentru a nu duce la înmuierea legumelor. Astfel puteți savura aroma și gustul lor deosebit.

4

Se scot legumele și se pun într-o farfurie.
Chifteluțele Piept Pui se pun la încălzit în tigaie sau în cuptorul cu microunde.
După ce s-au încălzit suficient se așează peste legume, pătrunjelul se taie mărunt și se presară peste farfurie.

5

Poftă bună!