Ficăței de pui cu ceapă
Cimbrul se potrivește de minune cu ficățeii de pui, laptele reduce gustul amărui al ficățeilor iar ceapa călită este pentru un plus de savoare!
Evitați să amestecați foarte mult în tigaie pentru a nu rupe ficățeii și nu îi lăsați prea mult să fiarbă pentru că la final vor avea un gust neplăcut.
Spălăm ficățeii de pui în mai multe ape apoi se acoperă cu lapte. Se acoperă cu un capac și se lasă la marinat minim 30 minute.
Într-o tigaie încinsă topiți untul și apoi adăugați uleiul.
Ceapa se taie după plac, rondele, fâșii, cubulețe și se lasă la călit la foc mediu până se înmoaie.
Se scurg ficățeii de lapte și se pun în tigaie peste ceapa călită la foc mediu. Se lasă la prăjit până se rumenesc, aprox 4-5 minute și se întorc pentru a fi prăjiți și pe cealaltă parte. Nu se amestecă în tigaie, iar dacă ceapa începe să se ardă, mișcați ușor tigaia pe aragaz față-spate.
Umpleți un recipient cu apă și puneți condimentele, piper, firul de cimbru tocat mărunt, boia apoi amestecați până se dizolvă.
Turnați conținutul recipientului peste ficăței și lăsați să fiarbă la foc mediu cca 10-15 min până când sosul scade. Se amestecă ficățeii cu grijă să nu se rupă. De preferat să mișcați ușor tigaia.
Sare se pune după gust.
Se scot pe o farfurie, se presară pătrunjelul și se servesc alături de un pahar de Fetească Neagră.
Poftă bună!
Ingrediente
Preparare
Spălăm ficățeii de pui în mai multe ape apoi se acoperă cu lapte. Se acoperă cu un capac și se lasă la marinat minim 30 minute.
Într-o tigaie încinsă topiți untul și apoi adăugați uleiul.
Ceapa se taie după plac, rondele, fâșii, cubulețe și se lasă la călit la foc mediu până se înmoaie.
Se scurg ficățeii de lapte și se pun în tigaie peste ceapa călită la foc mediu. Se lasă la prăjit până se rumenesc, aprox 4-5 minute și se întorc pentru a fi prăjiți și pe cealaltă parte. Nu se amestecă în tigaie, iar dacă ceapa începe să se ardă, mișcați ușor tigaia pe aragaz față-spate.
Umpleți un recipient cu apă și puneți condimentele, piper, firul de cimbru tocat mărunt, boia apoi amestecați până se dizolvă.
Turnați conținutul recipientului peste ficăței și lăsați să fiarbă la foc mediu cca 10-15 min până când sosul scade. Se amestecă ficățeii cu grijă să nu se rupă. De preferat să mișcați ușor tigaia.
Sare se pune după gust.
Se scot pe o farfurie, se presară pătrunjelul și se servesc alături de un pahar de Fetească Neagră.
Poftă bună!