Opțiuni de imprimare:

Pulpe de pui cu spate cu rozmarin și usturoi

Portii:Timp1 orăTimp de preparare10 minuteTimp total1 oră 10 minute

Cea mai bună friptură de pui e cea fragedă și suculentă. Din pulpe de pui cu spate, bucăți întregi, mari, cu os și piele pentru că acestea dau o savoare aparte mâncării. Rozmarinul și usturoiul vin ca o completare de gusturi la întreaga rețetă. În afară de puțin ulei de măsline nu se folosesc grăsimi suplimentare pentru că grăsimea din piele se va topi iar aceasta se va rumeni. Se poate servi cu o garnitură de „Cartofi Țărănești - Costache”.

 4 buc Pulpe de pui cu spate Saltempo
 2 buc Ceapă
 1 buc Căpățână de usturoi
 50 gr sare
 50 gr piper
 50 gr oregano
 roșii cherry
 1 crenguță rozmarin
 50 gr ulei de măsline
1

Pulpele de pui se spală sub un jet de apă rece, se curăță bine și apoi se șterg prin tamponare cu șervețele de hârtie.

2

Se așează pulpele într-un vas de sticlă, se adaugă uleiul de măsline și se masează bine pulpele. Se adaugă sarea, piperul și oregano și se amestecă până la uniformizare.

3

Se taie ceapa în bucăți potrivite, usturoiul după preferințe (cățeii de usturoi întregi decojiți sau căpățâna tăiată în jumate) și roșiile cherry.

4

Într-o tavă se adaugă apă cât să acopere 1-2cm apoi se adaugă și pulpele cu restul de ingrediente. Pulpele de pui se așează cu pielea în sus. Se rup câteva fire din crenguțele de rozmarin și se așează printre pulpele de pui întregi.

5

Este recomandat să folosiți o tavă cu capac sau dacă nu, se acoperă tava cu o folie alimentară de aluminiu.

6

Se încinge cuptorul la 180-200C și se pune tava la copt cca. 40-50 minute. După acest timp se scoate folia de aluminiu și se lasă la rumenit pentru alte 10-15 minute.

Informații nutriționale

Persoane 4